Profilkläder med eget tryck

Snygga profilkläder bygger varumärket

clothing-1174302_960_720Med profilkläder brukar man mena kläder som på något sätt är profilerade i enlighet med ett specifikt varumärke, oftast med företagets logotyp, färgskala eller liknande.

Egentligen är en del av de vanliga kläder som säljs i butik också en form av profilkläder eftersom de ofta har klädföretagets eller designerns logotyp på sig. När man pratar om profilkläder i vanligt tal brukar det röra sig om kläder som bär just arbetsgivarens varumärke på sig.

Bara för att det är en arbetsgivare som kanske inte har mode som huvudsyssla behöver profilkläder inte alls se sämre ut än ”riktiga” modekläder.

Det finns ett stort antal företag som sysslar med att ta fram snygga profilkläder åt företagskunder.

Meningen med profilkläder är att de anställda ska vilja bära kläderna och på så sätt få en mer positiv uppfattning av sin arbetsgivare, samt inte minst synas bland vänner, familj och folk på stan medan de bär företagets varumärke.

Profilkläder kan finnas i många former. Populärt brukar vara att profilkläder är träningskläder eller någon form av funktionskläder.

Här finns företag som samarbetar med stora märken inom motion och träning och kan ta fram riktigt lyxiga, funktionella träningskläder som anställda mer än gärna bär. Motionerande anställda iförda profilkläder ger ett mycket positivt intryck på omgivningen.

Profilkläder som ska användas i mer professionella sammanhang som t.ex. slipsar och liknande bör vara lite mer diskreta och elegant utformade, både för att gå hem hos bäraren, men även för att ge ett exklusivt intryck hos kunder och andra som träffar företagets representanter iförda profilkläder.

Ett smart sätt att få anställda och kanske även kunder att bära profilkläder är att satsa på riktigt bra kvalitet på specifika profilkläder.

Funktions- och träningskläder är ett exempel, men andra artiklar kan vara ett par riktigt sköna skidhandskar, en riktigt varm och funktionell jacka, en skön mössa av hög kvalitet med diskret logotyp eller en skjorta som går att bära vid många tillfällen.

Det kan vara hur snyggt som helst med profilkläder, som är ett utmärkt sätt att glädja anställda, få personer att känna stolthet över varumärket och vilja visa upp det för omvärlden.